Верховний Суд України зобов’язав Тараса Барщовського сплатити борг за кредитами “Дельта Банку”

Верховний Суд України зобов’язав Тараса Барщовського сплатити 75 мільйонів євро за кредитами “Дельта Банку”, що є лише частиною всієї заборгованості його підприємств

Бізнесмен  виступає поручителем по всіх кредитах. Адвокати кажуть, аби не повертати кошти, підприємець намагався оскаржити рішення третейського суду, яке набуло чинності у березні цього року. 

“Із заявою про скасування рішення Третейського суду наші опоненти звернулися в березні 2020 року. Ухвалою від 5 травня 2020 їхня заява була задоволена. ТОВ “Інвестохіллс Веста” звернулося зі скаргою на ухвалу Північного апеляційного суду в травні. Було декілька засідань у Верховному Суді. Тепер прийнято вже остаточне рішення”, — зазначила адвокат групи інвесторів ФК “Інвестохіллс Веста” та ФК “Геліос” Світлана Довбиш.

На засіданні Верховного суду України юристи представили оригінали кредитних договорів. Ці папери правоохоронці вилучили у 2017-ому — під час обшуків у “Дельта банку” — і повернули лише зараз. Оригінали стали основним аргументом для суду.

“Звісно ми задоволені таким результатом. Оскільки ухвала, якою скасували рішення Третейського суду, була незаконною, зі значними порушеннями Господарського процесуального кодексу”, — додала Світлана Довбиш.

Компанія “Танк Транс” в особі поручителя Барщовського має виплатити борг у 75 мільйонів євро — за кредитним договором. Нинішнє рішення суду оскарженню не підлягає. 

Тарас Барщовський, який нещодавно потрапив до рейтингу мільйонерів Forbes із статками 105 млн $, має виплатити кредиторам майже всі свої кошти. Більш того, рішення третейського суду дає право стягувати активи групи T.B.Fruit поза межами України — а саме, у Польщі, Молдові та на Кіпрі.