Збирали хабарі з наркоторговців та збували самі: ДБР та СБУ затримали у Краматорську чотирьох правоохоронців

ДБР та СБУ затримали чотирьох правоохоронців, які займались незаконним обігом наркотиків та одержанням хабарів від наркоторгівців

Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань.

Згідно з повідомленням, слідчі територіального управління ДБР у Краматорську та СБУ викрили злочинну діяльність, затримали та повідомили про підозру організованій групі у складі командира взводу роти тактико-оперативного реагування та трьох поліцейських Управління патрульної поліції в Донецькій області.

За попередньою інформацією, четверо правоохоронців діяли у складі злочинної групи. Вони налагодили механізм одержання неправомірної вигоди від осіб, які здійснювали виготовлення та збут наркотичних засобів.

"Правоохоронці проникали до приватної власності осіб, застосовували фізичне насильство, вилучали знайдені наркотичні засоби та в подальшому збували їх. Також поліцейські вимагали та одержували від наркоторговців неправомірну вигоду у якості плати за непритягнення їх до кримінальної відповідальності", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у ході досудового розслідування задокументовано п'ять епізодів протиправної діяльності правоохоронців.

Зазначається, що учасників злочинної групи було затримано 9 липня. Також проведено обшуки за місцем проживання у транспортних засобах,  а також у службових кабінетах Управління патрульної поліції у Донецькій області.

"У кабінетах керівництва управління патрульної поліції  виявлено та вилучено зброю та велика кількість набоїв, походження яких буде встановлено слідством", - зазначили у пресслужбі.

У відомстві додали, що наразі вирішується питання щодо відсторонення затриманих від займаних посад та відносно запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. У разі доведення вини, затриманим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb