Коронавірус на Львівщині: кількість хворих перевищила 7 000

За добу на Львівщині COVID-19 виявили у 121 особи

На ранок 12 липня у Львівській області зафіксовано 7003 хворих на COVID-19. Протягом минулої доби коронавірусну інфекцію виявлено у 121 людини, двоє людей померло, – передає "Еспресо

За оперативними даними, за вчорашню добу лабораторні центри провели 518 ПЛР-тестів, тож частка позитивних результатів в області різко зросла до понад 23% (нагадаємо, від початку липня на Львівщині цей показник жодного разу не перевищував 20%). У черзі на проведення досліджень у холодильнику ще чекають 253 проби.

За попередню добу з підозрою на коронавірус в області госпіталізували 46 осіб. Ще 101 потенційно хворого скерували на самоізоляцію.

Найбільший відсоток нових випадків на 1000 ПЛР-досліджень на Львівщині спостерігали у середині червня. Це видно з графіків, які оприлюднив на своїй fb-сторінці заступник директора Львівської обласної інфекційної лікарні з медичної частини, лікар-інфекціоніст Ігор Берник (період досліджень: 30 травня – 10 липня). А вже з 20-х чисел червня можемо говорити про певний спад.

 

Утім, як видно з дослідження, в області утримується велика кількість госпіталізованих хворих з COVID-19, зокрема тих, які перебувають у відділеннях реанімації та на ШВЛ.

Також фактично незмінним від середини червня залишається рівень смертності.

Так, на сьогодні у стаціонарах Львівщини перебуває 921 хворий. Найбільше пацієнтів з обґрунтованою підозрою або підтвердженим коронавірусом – 172 – у Львівській обласній інфекційній лікарні. 156 – у Центрі легеневого здоров'я, 133 – у Львівському обласному госпіталі ветеранів воєн і репресованих. Інших хворих лікують у міських і районних лікарнях Львівщини. 66 людей – у відділеннях реанімації, 12 – на апаратах штучної вентиляції легень. Стан хворих у відділеннях реанімації переважно тяжкий, ті, кого під’єднано до апаратів ШВЛ, –у дуже тяжкому стані.