Стерненко заявив, що розслідування третього нападу на нього зупинено

Активіст Сергій Стерненко заявив, що розслідування третього нападу на нього не відбувається

Про це Стерненко повідомив у facebook.

За його словами, розслідування третього замовного нападу на нього не відбувається, а пошук організаторів, посередників і замовника замаху зупинили. Він зазначив, що формальною підставою для цього стало оголошення у розшук за хуліганство виконавця Олександра Ісайкула.

Стерненко додав, що ще у 2019 році СБУ дала втекти його нападнику – Ісайкулу. Аби запобігти цьому, ще у травні активіст звертався із клопотанням до прокурора Бозовуляка з вимогою виділити матеріали стосовно виконавця Ісайкула в окреме провадження, і зупинити вже його, щоб не спливали строки розслідування.

"А основне провадження необхідно було і далі розслідувати, бо досі немає підозр організаторам Подобєдову та Посувайлу і слідство навіть не намагається шукати замовника та всіх інших співучасників", - написав Стерненко.

Він додав, що тепер теоретично жодні слідчі дії можуть не проводитись роками.

24 травня 2018 року на Стерненка напали Іван Кузнецов і Олександр Ісайкул. Активіста госпіталізували зі струсом мозку і різаною раною руки. В ході інциденту Кузнєцов помер від колото-різаних ран, Ісайкул вижив, але покинув Україну в 2019 році.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb