У США за добу зафіксовано рекордну кількість інфікованих COVID-19

У США за минулу добу зафіксовано 66 528 випадків зараження коронавірусом, що є рекордом з початку пандемії у березні

Про це повідомляє "Голос Америки".

Кількість інфікованих коронавірусом у США складає приблизно чверть від загальної кількості заражених у світі: 3,2 млн з 12,7 млн осіб. Понад 134 тис. осіб у США, інфікованих COVID-19, померли.

Найбільше від повторного спалаху пандемії потерпають західні та південні штати. Флорида повідомила про 10360 нових випадків зараження в суботу. Близька 40 лікарень у штаті не мають достатньо ліжко-місць у відділеннях реанімації. Нині у лікарнях перебувають понад 7 тис. хворих на коронавірус.

Конгресменка Донна Шалала заявила, що вірус вийшов з під контролю та попередила, що такі міста, як Маямі, наближаються до повторного закриття. В інтерв’ю CNN вона назвала ситуацію американською трагедією, розкритикувавши губернатора штату за те, що він не зробив обов’язковим носіння масок. Губернатор Рон Десантіс в суботу повідомив, що Флорида залишатиметься поки на першій стадії відкриття.

Загалом, за даними університету Джонса Гопкінса, принаймні 33 штати повідомили про збільшення рівнів зараження у порівнянні з минулим тижнем. 14 штатів мають стабільні показники. Лише три штати повідомляють про зниження кількості заражень.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb