В Україні з'явився новий вид підпільних азартних ігор

Правоохоронці Житомирщини викрили мережу закладів азартних ігор, що діяли у Коростені та Лугинах. Поліцейські провели обшуки у приміщеннях та припинили їхню протиправну діяльність

Про це з посиланням на відділ комунікації поліції Житомирської області розповідає Еспресо.TV.

"Законодавча заборона на гральний бізнес та активна наступальна позиція правоохоронців змусили припинити діяльність традиційних залів ігрових автоматів та комп'ютерних клубів. Проте поліція почала виявляти нові форми організації азартних ігор: у кальянних та барах клієнтам пропонують в оренду планшети з відповідним програмним забезпеченням", - прокоментував начальник ГУНП Житомирщини Юрій Олійник.

Відтак співробітники Головного управління Нацполіції області, спільно із працівниками Управління стратегічних розслідувань, під процесуальним керівництвом прокуратури області, у ході досудового розслідування кримінального провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ст. 203-2 (зайняття гральним бізнесом) КК України, провели одночасні обшуки у трьох таких закладах громадського харчування: двох - у місті Коростені та одному - у Лугинах. 

У результаті виявили та вилучили 16 планшетів, 3 системні блоки, 20 тис. гривень готівки, чорнову документацію щодо діяльності гральних закладів та інше майно, що може свідчити про протиправну діяльність. 

Досудове розслідування проводиться за ознаками правопорушення, передбаченого ст. 203-2 (зайняття гральним бізнесом) КК України. Триває документування протиправної діяльності організаторів та осіб, причетних до функціонування гральних закладів. 

Водночас поліцейські продовжують відслідковувати ситуацію по припиненню грального бізнесу та закликають громадян у разі виявлення функціонування закладів для азартних ігор повідомляти за номером "102". 

 

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb