Дитсадки запрацюють: на Львівщині чергове послаблення карантину

Про рішення стало відомо на черговому засіданні комісії ТЕБ та НС

Про це повідомляє журналістка "Еспресо-Захід".

Сьогодні, 13 липня, на черговому засіданні комісії ТЕБ та НС знову послабили карантинні обмеження. Відтак дозволили роботу дитячих садочків усіх форм власності та культурних закладів.

"За даними МОЗ, Львівщина має можливість розглядати послаблення карантинних заходів. Сьогодні комісія розглядала роботу закладів культури і дошкільних навчальних закладів. У місті обстежили усі ЗДО і заклади культури, кінотеатри, театри, музеї та бібліотеки", - зазначив заступник голови ЛОДА Іван Собко.

Утім, до наступного засідання відклали розгляд роботи кінотеатрів та театрів, мовляв, там збирається велика кількість людей. Ці два аспекти будуть розглядати на наступному засіданні, враховуючи епідситуацію в області.

"Днями ситуація дещо стабілізувалася. Утім захворюваність ще тримається на достатньо значному рівні. Заповненість ліжок в нас трохи більше 40,4%, тестування становить 110% , відсоток виявлення – 8.4% при нормі не більше 11%.  Це ті показники, які дозволили давати певне послаблення. Ми продовжуємо спостерігати за ситуацією і в подальшому діятимемо відповідно до показників", - розповів керівник департаменту охорони здоров’я ЛОДА Орест Чемерис.

Протягом семи днів влада області стежитиме за розвитком коронавірусу. Якщо ж тенденція демонструватиме спад, вже через тиждень обласна комісія ТЕБ та НС може дозволити роботу театрів та кінотеатрів.