На військових базах США в Окінаві - сплеск захворюваності на коронавірус

У японській префектурі Окінава ізолювали три військові бази США, де за останні дні зафіксували сплеск захворюваності на коронавірус

Про це повідомляє CNN.

Офіс губернатора префектури Окінава повідомив, що станом на полудень понеділка, 13 липня, на COVID-19 захворіли 94 військовослужбовців на авіабазі Корпусу морської піхоти США Футенма, на базі Кемп-Хансен і на базі Кемп-Кіснер.

У суботу, 11 липня, було видано наказ про ізоляцію військових баз, який забороняє майже всі пересування за межі баз десятками тисяч американських військовослужбовців. На Окінаві дислоковані понад 20 тисяч американських військовослужбовців.

Читайте також:  ВООЗ: Коронавірусу не вдасться позбутися, але пандемію все ще можна приборкати
Випадки зараження коронавірусом на військових базах стали першими серед американського контингенту на Окінаві.

Враховуючи карантинні обмеження, введені по всій Японії, уряд Окінави розкритикував ефективність заходів, що вживаються командуванням ВМС США.

У своїй заяві губернатор префектури Денні Тамакі заявив, що США не повинні дозволяти військовослужбовцям виходити за межі баз під час пандемії.

"Я шокований. Вкрай прикро, що сплеск захворюваності відбувся за короткий проміжок часу, в той час як всі жителі Окінави щосили намагаються запобігти поширенню інфекції", - сказав Тамакі.

В період з 1 травня по 7 липня на Окінаві не було зареєстровано жодного нового випадку зараження коронавірусом. Всього на острові з початку пандемії COVID-19 виявили у 145 жителів, в тому числі семеро осіб померли.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb