НБУ вкотре застеріг українців від кредитів під 0%

За інформацією НБУ, особливістю кредитів під 0% є те, що така ставка може діяти лише тиждень, після чого вмикаються штрафи, пеня, комісії та додаткові відсотки

Про це повідомила пресслужба НБУ у Facebook.

"Українцям варто бути дуже обережними з кредитами "під 0%". Фінустанови не роздають кошти просто так. Нудна, але життєво важлива порада: уважно читайте договори та перевіряйте умови кредиту", - йдеться у повідомленні.

У пресслужбі пояснили, що особливість кредитів під 0% у тому, що така ставка може діяти лише тиждень.

"А після цього вмикаються штрафи, пеня, комісії та додаткові відсотки. Ви здивуєтеся, у зверненнях громадян ми зустрічали максимальну ставку за кредитом - 1 702% річних", - наголосили у пресслужбі.

При цьому у НБУ зазначили, що захистити права у такій ситуації складно, адже людина самостійно підписала договір з такими умовами.

"Єдиний, хто може допомогти, - це суд", - підкреслили у пресслужбі.

У той же час, нагадали у пресслужбі, з січня цього року в Україні запрацював захист прав споживачів фінансових послуг. НБУ почав активну роботу з банками, встановив вимоги до реклами та інформації на сайті. Банки повинні почати їх виконувати з вересня. Зазначається, що наразі такі вимоги розробляються до фінансових компаній.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb