Рада підтримала проєкт закону про введення збору за виліт пасажирів

Верховна Рада схвалила за основу і в цілому проєкт закону №2424 "Про внесення змін до Повітряного кодексу України щодо удосконалення механізму справляння зборів за кожного пасажира, який відлітає з аеропорту України, та за кожну тонну вантажу, що відправляється чи прибуває до аеропорту України"

Про це повідомляє ЕспресоTV.

Проєкт закону підтримали 256 народних депутата.

Згідно з текстом документу, проєкт закона пропонує встановити ставку державного авіаційного збору за кожного пасажира, який буде літати у межах України, у розмірі $0,5, на міжнародних рейсамх - $2. За кожну тонну вантажу у межах України збір складе $2,5, а при здійсненні міжнародних рейсів з чи в Україну - $10.

Зазначається, що державний збір не стягується при виконанні перевезень вищих посадових осіб та офіційних делегацій держав, а також при перевезенні транзитних пасажирів.

Відповідно до пояснювальної записки до проєкту закону, зараз сплата авіаційних зборів регулюється постановою Кабміну. Законопроєкт пропонує врегулювати питання сплати державних зборів з суб'єктів авіаційної діяльності на рівні законодавства, враховуючи практику неоднозначного трактування суб'єктами авіаційної діяльності норм діючого законодавства.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb