Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт про посилення покарань за п'яне водіння

Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт про посилення відповідальності для водіїв за водіння в нетверезому стані та перевищення швидкості

Відповідне рішення парламентарі ухвалили на позачерговому засідання ВР 13 липня, передає Еспресо.TV.

Законопроєкт у першому читанні підтримали 282 нардепи.

Проєкт пропонує дозволити арешт на строк від 10 до 15 діб для причетних до аварії водіїв, які залишили місце ДТП. Таких водіїв пропонують карати 3 400 грн штрафу або позбавленням прав на термін до 6 місяців. Зараз за таке порушення загрожує штраф у розмірі 255 грн або громадські роботи на 40 годин.

За повторну протягом року їзду без ременя безпеки або мотошлема (для мотоциклістів) пропонують заарештовувати на строк від 5 до 10 діб або позбавленням прав на термін від 3 до 10 діб.

За п'яне водіння у законі передбачений штраф у розмірі 10 200 грн з позбавленням прав на один рік. Повторне протягом року порушення спричинить 20 400 грн штрафу з позбавленням прав на три роки або адміністративний арешт на строк 10 діб.

Якщо водій протягом року здійснить правопорушення втретє, йому загрожує штраф 40 800 грн з позбавленням прав на 10 років або арешт на 15 діб (теж з позбавленням прав).

Вживання алкоголю або наркотичних речовин після ДТП і до огляду спричинить 20 400 грн штрафу або арешт на 15 діб з позбавленням прав на термін до трьох років.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb