У США експрокурора Мюллера можуть викликати в Сенат для свідчень щодо розслідування втручання РФ у вибори

Сенатор-республіканець Ліндсі Грем заявив, що в Сенат можуть запросити колишнього спецпрокурора Роберта Мюллера, який вів розслідування щодо втручання РФ у вибори президента США 2016 року

За словами Грема, причиною може стати стаття в Washington Post, в якій Мюллер розповів про деталі розслідування, повідомляє CNN.

"Демократи в судовому комітеті сенату раніше просили пана Мюллера постати перед комітетом для надання свідчень щодо його розслідування. Цей запит буде задоволено", - повідомив Грем.

Розслідування спецпрокурора США Роберта Мюллера встановило, що Москва втрутилася в президентські вибори у США за допомогою хакерських атак і поширення дезінформації, щоб підтримати кандидатуру Трампа. У межах цієї лінії були засуджені кілька колишніх учасників виборчої кампанії Трампа.

Зокрема окружний суд Вашингтона засудив Роджера Стоуна до трьох років і чотирьох місяців ув’язнення за надання неправдивих свідчень у Конгресі США та за спроби вплинути на свідка. Це один із найсуворіших вироків для наближених до Трампа осіб, які фігурували в розслідуванні спецпрокурора Мюллера щодо втручання Росії в американські вибори. Президент США назвав це рішення "несправедливим".

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb