У Львові прибирали парк з допомогою унікального мобільного додатка EcoHike

Його користувачі мають можливість відмічати на мапі засмічення, які вони не можуть прибрати самотужки, або ж шукати та допомагати очистити мітки, створені іншими користувачами

Про це у коментарі кореспонденту Еспресо.Захід розповів менеджер проектів компанії GlobalLogic Юрій Голованов.

"Ця програма була створена більше року тому, у серпні 2019 року. Це наша розробка. В компанії працює багато інженерів, які люблять ходити в походи. Вони стикнулися з проблемою сміття на природі й вирішили створити цю програму. Вона безкоштовна і працює на всій території України, хоча її можна використовувати і в інших країнах. Зараз додаток встановили близько трьох тисяч користувачів. Вже створено біля 100 міток і десь на 10% з них вирішено проблему. Найбільше їх на Львівщині та у Карпатах. А також у Києві та області", — коментує Юрій Голованов, менеджер компанії GlobalLogic, лідер проекту EcoHike.

Напередодні вперше за допомогою цього додатку відбулось прибирання лісопарку у Львові. Учасники акції віднайшли, позначили на карті та згодом прибрали 24 локації. Загалом в акції взяли участь близько 150 учасників.

У компанії розповіли, що, окрім Львова, вони співпрацюють з іншими місцевими органами влади та компаніями.

"Окрім Львівської міської ради, компанія працює з міською владою у Моршині. Вони хочуть організовувати різні заходи, події, що дозволяє створити програма, і ми будемо виступати їхніми партнерами. Також ми співпрацюємо з туристичним клубом "Кулуар", що організовує мандрівки Україною", - зазначив Юрій Голованов.

EcoHike — це створена львівськими інженерами GlobalLogic платформа, що вже об'єднує тисячі небайдужих українців та допомагає зробити наше довкілля чистішим. З допомогою додатку EcoHike під Apple iOS та Google Android користувачі можуть відмічати на мапі засмічення, які вони не можуть прибрати самотужки, або ж шукати та допомагати очистити мітки, створені іншими користувачами.

Фото: пресслужба Львівської міськради