Уродини Мирослава Скорика хор Львівської опери вшанував онлайн записом його пісенного хіта

Сьогодні видатному композиторові мало би виповнитися 82 роки

82-ліття Мирослава Скорика (яке виповнюється якраз сьогодні, і до якого видатний український композитор не дожив півтора місяця) не минуло повз увагу Львівського національного академічного театру опери та балету імені С. Крушельницької. 

Про це повідомляє кореспондентка Еспресо.Захід.

Хор театру у складі 46 осіб  під орудою хормейстра Вадима Яценка записав онлайн відомий хіт, блюз-танго Мирослава Скорика на слова Миколи Петренка «Намалюй мені ніч». Ту саму, яку виконувало чимало співаків – від Софії Ротару до Тіни Кароль.

Цікаво, що на час запису пісні артисти хору перебували у різних куточках України і навіть світу. Як наголосив Вадим Яценко, одна артистка хору на момент запису перебувала в Австралії, інший хорист в Хорватії, а сам хормейстер провадив репетиційний процес у Маріуполі. 

46 окремих відео допоміг змонтувати київський звукорежисер та хормейстер Ярослав Карпів. Отож творчість Скорика знову об’єднала усіх.

Нагадаємо, що уродженця Львова, дворідного онука видатної співачки Соломії Крушельницької (яка першою помітила його талант) Мирослава Скорика з Львівською оперою єднало таки чимало: у 1967 році, 28-річним він презентував на сцені цього театру перший балет «Каменярі», а вже в 2000-х роках – балет «Повернення Баттерфляй» та оперу «Мойсей». 

Останніх два роки композитор спільно з львівським театром працював над створенням балету «Тіні забутих предків» (адже саме він був автором музики до однойменного фільму Сергія Параджанова).