Від коронавірусу померли понад 3000 медиків у всьому світі, найбільше - в Росії

За даними правозахисної організації Amnesty International, по всьому світу від ускладнень, викликаних коронавірусом, померли більше 3000 медичних працівників

У новому звіті, опублікованому 13 липня, правозахисники повідомили, що летальні випадки зафіксовані в 79 країнах світу, і попередили, що ці дані можуть бути істотно занижені.

Найвищий показник смертності від COVID-19 - в Росії. Там, за даними Amnesty International, від коронавірусу померли 545 медпрацівників.

Згідно зі звітом Amnesty International, в число країн з найбільшою кількістю померлих медпрацівників входять США (507), Велика Британія (540, в тому числі 262 працівники соціального забезпечення), Бразилія (351), Мексика (248) Італія (188), Єгипет (111), Іран (91), Еквадор (82) і Іспанія (63).

Правозахисники наголосили, що в деяких країнах медики зазнають переслідувань - від арешту і затримання до погроз і звільнення - за те, що намагаються домогтися забезпечення лікарень засобами захисту.

З початку пандемії коронавірус виявлено у понад 13 млн жителів планети. Від захворювання COVID-19 померли понад 569 тисяч осіб. Понад 7 млн осіб вилікувалися. Антилідерами з захворюваності залишаються США, Бразилія, Індія і Росія.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb