Флешмоб у Facebook: нардепи-"слуги" масово відхрещуються від законопроєкту Бужанського проти дерусифікації освіти

Група народних депутатів фракції "Слуга народу" виступила з однаковими заявами за геш-тегом #єдинаДержавна проти освітнього законопроєкту однопартійця Максима Бужанського

Про це повідомляє Еспресо.TV.

"Ми робимо усе від нас залежне, щоб забезпечити кожному громадянину право обирати мову приватного спілкування, включно з російською. Серед нас є російськомовні. Разом з тим, ми повністю усвідомлюємо той факт, що розвиток і поширення державної української мови в системі освіти в нашій державі є запорукою загальнонаціонального порозуміння і єднання українського суспільства тією ж мірою, що і цінності демократії та верховенство права. Без захисту цих базових складових суспільної єдності прогрес в Україні неможливий", - йдеться в дописі.

Нардепи заявили, що законопроєкт суперечить їхнім переконанням і вносить розкол у суспільство.

Читайте також: Мітинг на захист української мови пройде 16 липня, незважаючи на перенесення розгляду законопроєкту Бужанського, - В'ятрович

"З огляду на зазначене, з усією повагою до думки кожного народного депутата і його права вносити законодавчі ініціативи, заявляємо, що не підтримуємо законопроєкт № 2362, і не голосуватимемо за нього", - наголошується в повідомленні.

Текст заяви щодо непідтримки законопроєкту Бужанського на своїх сторінках розмістили В'ячеслав Рубльов, Лада Булах, Тетяна Циба, Дмитро Нальотов, Дмитро Гурін, Олександр Алексійчук, Єлизавета Богуцька, Ганна Бондар, Єгор Чернєв, Богдан Яременко, Анастасія Радіна, Іван Юнаков, Сергій Кузьміних та інші.