Стало відомо, коли в аеропорту Львова можна буде здати тест на Covid-19

У міжнародному аеропорту Львів сьогодні почнуть встановлювати обладнання зі збору аналізів для тестування на Covid-19

"Триває процес облаштування. Сьогодні працівники лабораторії підключатимуть медичне обладнання", – розповіли в коментарі "Еспресо-Захід" у прес-центрі Львівського аеропорту. 

Очікується, що пункт забору запрацює до кінця цього тижня, уточнили в аеропорту. 

Встановлення такого пункту не означає, що всіх пасажирів тестуватимуть на COVID-19. Пункт забору аналізів розрахований у першу чергу на тих пасажирів, які прилітають до України з так званої "червоної зони", тобто країн, де є високі показники Covid-19. 

Такі пасажири мають проходити двотижневу самоізоляцію, яка може бути скасована за наявності негативного результату тесту на Covid-19. 

"Результати тесту будуть готові через 24 години після забору матеріалу в пункті забору аеропорту й автоматично передані у Центр громадського здоров’я, який, своєю чергою, передасть їх у додаток "Дій вдома". Якщо тест буде негативним, ви отримаєте відповідне повідомлення про можливість припинення самоізоляції через додаток "Дій вдома", – повідомили в аеропорту.

Аналізи проводитиме компанія "Унілаб". При цьому в аеропорту працюватиме лише пункт забору аналізів, а не сама лабораторія. 

ПЛР-тест на Covid-19 зараз коштує 1350 грн, тест на антитіла – 480 грн за кожен клас.