У США другий день горить десантний корабель Bonhomme Richard

На базі Військово-Морських сил США в каліфорнійському Сан-Дієго другий день триває гасіння пожежі військового корабля USS Bonhomme Richard. Кількість постраждалих в результаті спалаху зросла до 59

Про це повідомляє DW.

Серед постраждалих - 36 військовослужбовців і 23 цивільних осіб, вони отримали медичну допомогу. Госпіталізованих немає, вказується в заяві. Управління також повідомило, що за останні 48 годин були проведені численні операції з придушення вогню, при цьому пожежним та іншим військовим вдалося домогтися "значних успіхів". Пожежу гасять бойові вертольоти ВМС США.

У момент загоряння Bonhomme Richard перебував на профілактичному ремонті, в зв'язку з чим бортова система пожежогасіння була відключена і полум'я довелося гасити водою, повідомив контр-адмірал Філіп Собек на прес-конференції в Сан-Дієго.

За його словами, на борту корабля перебувало 3,7 мільйона літрів пального. Берегова охорона США вжила заходів на випадок можливого розливу нафтопродуктів. Також було призупинено рух кораблів в радіусі однієї морської милі від місця пожежі, а також польоти над ним.

Дим від пожежі рознісся до всього Сан-Дієго. Міське управління контролю забруднення повітря попередило, що концентрація шкідливих часток може досягти критичних показників, і порадило жителям уникати тривалого перебування на вулицях.

Про займання на борту десантного вертольотоносця, розрахованого на більш ніж 1000 чоловік особового складу, стало відомо днем ​​раніше. На момент початку пожежі на борту Bonhomme Richard знаходилося близько 160 військовослужбовців.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb