Законопроєкт "Про інвестиційні няні" - чого очікує вітчизняний бізнес

Вітчизняні товаровиробники не до кінця усвідомлюють доцільність прийняття профільного законопроєкту, вважаючи, що місцева влада повинна "няньчитися" із інвестором

У законопроєкті про так звані "інвестиційні няні", йдеться про підтримку українських та іноземних інвесторів.

Аби отримати пряму Урядову підтримку, потрібно здійснити інвестиції, обсяг  яких перевищує 30 мільйонів євро і які створюють понад 150 робочих місць із середньою зарплатою на 15% більшою, ніж у  регіоні. Ці інвестори мають отримати прямий договір з Урядом. Самі ж національні виробники не до кінця усвідомлюють доцільність та необхідність прийняття зазначеного профільного законопроекту. Адже місцева влада має достатньо повноважень та компетенції, аби залучати інвестиції в регіони, вважає засновник торгової марки Goldi Льнокомбінат Олег Червонюк.

"Для чого створювати ще якісь додаткові особи? Якщо в нас в кожному обласному центрі є адміністрація управління промислової політики. Є адміністрація управління економіки, торгівлі. У нас достатня кількість людей. Бо це ситуація, коли ми створюємо ще якісь окремі органи, які ніби то починають допомагати, це якийсь дитячий садочок. Мені здається потрібно колись починати працювати. А починати працювати потрібно з елементарного плану. З плану по кожній галузі", - заявив Олег Червонюк в коментарі "Еспресо"

На думку Олега Червонюка доцільніше провести ревізію та зрозуміти, скільки виробників є в Україні в розрізі регіонів. Потім проаналізувати структуру імпорту. Після  цього сформувати план імпортозаміщення і просування вітчизняних товарів на зовнішні ринки.