Окупанти не впускають в Україну дітей з ОРДЛО, які хочуть вступати в українські виші, - Шмигаль

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що питання перешкоджання російськими бойовиками виїзду дітей з ОРДЛО на навчання на підконтрольній українському уряду території України має бути вирішене

Про це він заявив на засіданні уряду 15 липня.

"Щодо ситуації на сході України, крім порушення Мінських домовленостей, надходить інформація, що дітей з ОРДЛО, які хочуть вступати в українські виші, навчальні заклади, бойовики не випускають на територію вільної України… В цій ситуації необхідна наша реакція, наша робота, в тому числі з міжнародними партнерами, аби це питання вирішити", - сказав Шмигаль.

Прем’єр зауважив, що повернення молоді і дітей з тимчасово окупованих територій в український освітній та культурний простір є частиною стратегії деокупації Донбасу.

Він доручив віцепрем’єр-міністру з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексію Резнікову взяти цю ситуацію на особистий контроль.

"Підключайте до цього Міністерство освіти, аби не зірвався процес, і діти (з ОРДЛО – ред.) могли отримати освіту в наших навчальних закладах", - зазначив Шмигаль.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb