Дайте притулок: у Львові вимагали створити притулок для тварин

Ще з 2012 року міська влада обіцяла зоозахисникам побудувати притулок, утім проблема досі залишається актуальною

Про це повідомляє журналістка “Еспресо-Захід”.

У середу, 15 липня, біля міської ратуші зібралися десятки людей зі своїми домашніми улюбленцями. Небайдужі до тварин вимагають у міської влади нарешті побудувати притулок. Проблема із прилаштуванням тварин тягнеться ще з 2012 року. Тоді міська влада навіть виділила землю, утім на цьому все і завершилось.

“Цьогоріч ситуація зрушила з місця. Міська влада знову обіцяла побудувати притулок і передала кошторисну документацію в ЛКП “Лев”, - розповідає голова зоозахисної організації Устина Бойко. - Однак в ЛКП “Лев” заявили, що не планують найближчим часом будувати муніципальний притулок, оскільки наше законодавство є занадто лояльне. А тим часом у нас дуже багато неприлаштованих тварин. Можна паралельно працювати над законами, але будувати притулок. Тим паче, звідти набагато легше пристосувати тварину, ніж з вулиці. Ми позиціонуємо себе як європейське місто, а в кожному європейському місті є де прихистити тварину”.

Підтримати акцію прийшла   Ірина Малишко, яка доглядає за вісімнадцятьма собаками. Усіх тварин жінка забрала з вулиці. Ще у 2011 році році їй підкинули цуцика таксу, відтоді і почала прилаштовувати тварин. На демонстрацію прийшла зі своїм улюбленцем, якого теж підібрала з вулиці. Доглядати за собаками допомагають волонтери і небайдужі люди. Нині частину тварин тримає у квартирі, а для частини знімає будинок.

“Я забираю переважно старих тварин, - розповідає Ірина Малишко. Притулок дуже потрібен, щоб саме старі собаки могли виживати. Я вимагаю притулку, щоб тварини були прилаштовані і їх ніхто не міг ображати. Щоб ніхто їх не труїв і не бив, щоб це було цивілізовано, як в європейських країнах”.

Під час акції зоозахисники виступили із вимогами до влади. Перш за все, вимагають розпочати будівництво з терміном здачі до кінця 2021 року, а також створити робочу групу із залученням зоозахисної  спільноти Львова. Активісти наполягають на тому, щоб їх почули і почали конструктивну роботу з будівництва притулку для безпритульних тварин Львова.