Для в'їзду до окупованого Криму потрібно зробити ПЛР-тест, - омбудсмен

Окупаційна влада Криму зробила обов'язковим наявність медичного документу, що підтверджує негативний результат ПЛР-тестування на COVID-19

Про це повідомила пресслужба уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

"Звертаємо вашу увагу, що з 15 липня 2020 року окупаційною адміністрацією РФ, яка діє на тимчасово окупованій території Автономної Республік Крим та м. Севастополя скасовано проходження 14-денної обсервації для усіх осіб, які перетинають адміністративну межу в бік тимчасово окупованого півострова", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що відтепер для в'їзду на територію тимчасово окупованого Криму нееобхідна наявність медичного документу російською чи англійською мовою, який підтверджує негативний результат ПЛР-тестування на COVID-19. Тест має бути зроблений не більш, ніж за три дні до прибуття на територію півострова.

"У разі відсутності такого документа, громадяни мають впродовж 3 днів пройти відповідне тестування за власні кошти", наголосили у пресслужбі.

У пресслужбі додали, що у випадку позитивного тесту на коронавірус, особа зобов’язана пройти ізоляцію за місцем перебування або проживання. Ізоляція має тривати до моменту повного одужання та отримання негативного тесту на COVID-19 методом ПЦР.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb