Митрополит Епіфаній вшанував захисників України на Меморіалі Небесної Сотні у Львові

Глава Православної церкви України перебуває з візитом на Львівщині

Сьогодні вранці Блаженніший Епіфаній разом з міським головою Львова та головою Львівської ОДА вшанували пам'ять новітніх Героїв України на Меморіалі Героїв Небесної Сотні. Опісля запланований візит глави ПЦУ на Золочівщину, передає "Еспресо-Захід". 

"Сьогодні відбувається мій архіпастирський візит на Львівщину — ми будемо звершувати Божественну Літургію на Святій Горі на Золочівщині. Але мені було цікаво прийти сюди, на Меморіал, тому що я не вперше тут — я був на цьому прекрасному місці вшанування пам’яті наших Героїв Небесної Сотні до відкриття. Я мав запрошення на відкриття, але тоді в мене не було можливості бути тут", — зазначив Блаженніший Епіфаній.

"Протягом минулих століть було багато покладено людських життів за нашу незалежність, і наше покоління не пам’ятає цього. Але зараз ми маємо вже новітніх Героїв, яких ми повинні шанувати і ніколи не забути про їхній героїчний подвиг, завдяки якому зараз ми рухаємося в напрямку розбудови нашої демократичної, незалежної європейської України", — наголосив митрополит.



Окрім того, о 10:00 глава ПЦУ очолив Божественну літургію у Святогірському чоловічому монастирі Положення ризи Пресвятої Богородиці, який розташований між селами Білий Камінь та Ушня Золочівського району. Також Митрополит Епіфаній звершить освячення іконостасу і чин оновлення храму.