"Захистимо мову - захистимо Україну!": українців кличуть 16 липня на акцію проти законопроєкту Бужанського про відкладення дерусифікації шкільної освіти

Громадське об'єднання "Рух опору капітуляції" закликає українців вийти у четвер, 16 липня, на акцію проти законопроєкту нардепа-"слуги" Максима Бужанського, який пропонує відтермінувати переведення викладання в російськомовних школах на українську мову

Про це йдеться на сторінці "Руху опору капітуляції" у Facebook.

"16 липня ми не можемо бути осторонь. Захистимо мову - Захистимо Україну!" - закликають активісти.

Законопроєкт Максима Бужанського пропонує скасувати частину закону "Про забезпечення функціонування української мови як державної", що вимагає переведення навчання учнів 5-11 класів російськомовних шкіл на українську мову з 1 вересня 2020 року.

Законопроєкт Бужанського пропонує перенести дерусифікацію шкільної освіти на 2023 рік.

Раніше нардеп від фракції "Європейська Солідарність" Володимир В'ятрович закликав на мітинг під ВР на захист закону "Про забезпечення функціонування української мови як державної".

В'ятрович наголосив, що мітинг на захист державної мови відбудеться 16 липня незалежно від того, чи розглядатимуть у цей день законопроєкт Бужанського.

Депутати Львівської обласної ради заявили, що протестуватимуть 17 липня біля Верховної Ради проти скандального законопроєкту Бужанського.