"Зухвале порушення угоди про припинення вогню": Україна засудила поранення та затримання Росією грузина в окупованій частини Грузії

Міністерство закордонних справ України засуджує дії окупаційного режиму РФ щодо поранення й затримання на лінії окупації з Цхінвальським регіоном/Південною Осетією громадянина Грузії

Про це йдеться у заяві МЗС.

МЗС України рішуче засуджує дії окупаційного режиму РФ щодо поранення й незаконного затримання на лінії окупації з Цхінвальським регіоном/Південною Осетією в районі с. Квемо Чала громадянина Зази Гахеладзе.  

"Такі провокаційні дії російського окупаційного режиму є зухвалим порушенням Російською Федерацією Угоди про припинення вогню від 12 серпня 2008 року та спрямовані на дестабілізацію безпекової ситуації в регіоні. Росія, реалізуючи практику затримань, викрадень, тортур та вбивств, продовжує системно та безпрецедентно порушувати норми міжнародного гуманітарного права", - наголошується у заяві.

Зазначається, що Україна незмінно підтверджує суверенітет і територіальну цілісність Грузії в її міжнародно визнаних кордонах та вимагає від Російської Федерації негайно припинити дестабілізаційні дії проти мирного грузинського населення, а також звільнити та повернути затриманого й пораненого громадянина Грузії.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb