Спецоперація "Мак": на Заході України поліцейські вилучають рослини з опіатами на присадибних ділянках

Протягом лише однієї доби на Львівщині виявили сім незаконних посівів маку та конопель, а в Чорткові на Тернопільщині – плантацію канабісу

Загалом на Львівщині вилучили понад 6 тисяч рослин снодійного маку та 80 рослин конопель, - повідомляє пресслужба поліції області.

Лише на одній з присадибних ділянок у Золочівському рійоні учора, 14 липня, співробітники сектору реагування місцевої патрульної поліції знайшли понад 3,5 тисячі рослин маку. 

Того ж дня дільничний офіцер поліції Миколаївського райвідділу поліції виявив на території одного з домогосподарств у місті Миколаїв незаконні посіви конопель. Слідчо-оперативна група вилучила та скерувала на експертне дослідження понад 80 кущів наркотичних рослин.

Тим часом у Чорткові на Тернопільщині уході перевірки оперативники вилучили 630 рослин коноплі. Про це повідомив керівник місцевого відділу поліції Анатолій Мельник.

У будинку підозрюваного правоохоронці знайшли близько кілограма уже висушеного канабісу, готового для вживання, а також два пістолети для відстрілу гумовими кулями, набої й банку з порохом.

"Фермер" зізнався, що рослини вирощував для власного вживання, а зброю купив свого часу для самозахисту.

За порушення закону чоловік відповідатиме у суді за двома статтями кримінального кодексу України: 310 частина 2 – Посів або вирощування снодійного маку чи конопель та 263 частина 1 – Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. Триває слідство.

Нагадаємо, що в Україні триваєкомплекс оперативно-профілактичних заходів під умовною назвою «Мак», метою яких є виявлення та знищення незаконних посівів наркотичних рослин снотворного маку та конопель, а також перекриття каналів їх надходження у незаконний обіг.