Уряд пропонує посилити покарання для псевдомінерів

Кабінет Міністрів України пропонує Верховній Раді посилити відповідальність через завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, встановивши додаткове обов'язкове покарання у вигляді конфіскації майна

Відповідний проєкт закону схвалено на засіданні уряду в середу, 15 липня, передає РБК-Україна.

Зокрема, за завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками, крім позбавлення волі від 2 до 6 років, пропонується запровадити обов'язкову конфіскацію майна.

За ті ж дії, якщо об'єктами завідомо неправдивого повідомлення стали критично важливі об'єкти інфраструктури, або будівлі та споруди, які забезпечують діяльність органів державної влади, охорони здоров'я, освіти, пропонується встановити відповідальність у вигляді позбавлення волі на термін від 4 до 8 років з конфіскацією майна.

Зазначається, що реалізація цього документа має забезпечити захист прав та інтересів громадян, оскільки за цим видом правопорушення за 2019 рік розпочато близько 2 тис. розслідувань, а із січня по березень 2020 року вже відкрито 213 кримінальних справ.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb