Зростання вартості передачі електроенергії вплине на ціни на товари та послуги, - експерти

З 1 серпня тариф “Укренерго” на передачу електроенергії зросте на 54,6% за рішенням Нацкомісії з регулювання енергетики та компослуг (НКРЕКП). Це призведе до зростання кінцевих тарифів на електроенергію для промислових споживачів на 6-8%. Енергетичні експерти кажуть, що це призведе до зростання цін на товари та послуги

Про це у програмі Energo Live з Олександром Морщавкою на телеканалі Еспресо говорили Всеволод Ковальчук, колишній голова “Укренерго”, та Вікторія Войціцька, депутатка Верховної Ради минулого скликання та фінансова експертка.

“З 1 серпня підвищиться тариф “Укренерго” на 54% на передачу електроенергії. Тариф на передачу електроенергії складає близько 15% в кінцевій ціні електроенергії. Тобто можна говорити про плюс 54% до 15%, тобто плюс 6-7% у кінцевій ціні електричної енергії”, - пояснив механізм розрахунків Ковальчук.

Вікторія Войціцька висловила переконання, що таке підвищення вплине і на пересічних громадян.

“Мова йде не тільки про великі промислові підприємства, ми з вами говоримо й про дитячі садочки, про школи, про медичні заклади, про сферу комунальних підприємств - таких, наприклад, як водоканали. Тому коли йде підвищення тарифу “Укренерго”, який призводить до збільшення електроенергії для всіх цих споживачів, то і ми з вами заплатимо більше”, - зазначила Войціцька.