Коронавірус на Львівщині: цифри знову повзуть догори

За останню добу в області виявили 197 нових випадків Cоvid-19

На ранок 16 липня у Львівській області зафіксовано 7622 випадки CоVіd-19. За минулу добу додалося 197 нових хворих, також підтверджено шість смертей унаслідок коронавірусу, передає "Еспресо-Захід".

За оперативними даними, протягом учорашньої доби лабораторні центри провели 1144 ПЛР-тести, 197 позитивних випадків – це 17,22% проведених тестувань. Тож крім зростання абсолютних цифр (область і далі залишається на першому місці в Україні за кількістю хворих), останніми днями на Львівщині спостерігаємо також збільшення частки хворих відносно кількості проведених тестувань. У черзі на проведення тестів у холодильнику чекають ще 496 проб. Серед нових виявлених хворих 84 особи – це мешканці Львова.

У стаціонарах лікарень Львівщині на сьогодні перебуває 919 хворих з підозрою або підтвердженим діагнозом CоVіd-19, 63 людини – у відділеннях реанімації, 17 – на ШВЛ. За попередню добу госпіталізували з підозрою на коронавірус 88 осіб, на самоізоляцію скерували 205 осіб. 

Серед госпіталізованих найбільше – у Львівській обласній інфекційній лікарні. За інформацією заступника директора цього закладу, лікаря-інфекціоніста Ігоря Берника, на ранок 16 липня в лікарні перебувало 175 осіб (145 – із підтвердженим діагнозом Covid-19), з них п’ятеро – у відділеннях інтенсивної терапії, а троє – на апаратах штучної вентиляції легень у дуже тяжкому стані.

За минулу добу до приймального відділення цієї лікарні звернулося 39 осіб, з них 28 рекомендовано амбулаторне лікування в умовах домашньої самоізоляції під наглядом сімейного лікаря, а 11 було госпіталізовано (5 – із підозрою на CоVіd-19, 6 – із підтвердженим діагнозом CоVіd-19).