Махінації з землею на 1,5 млрд грн: у Дніпрі проводять обшуки у міськраді та Держгеокадастрі

В офісі генпрокурора заявили, що за допомогою електронного ключа земельні ділянки міста оформлювали на померлих. Йдеться про понад 800 махінацій щодо 500 ділянок

Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

Обшуки проходять в рамках кримінального провадження за фактами шахрайства та зловживання владою або службовим становищем (ч. 4 ст.190, ч. 2 ст. 364 КК України) в приміщеннях Дніпровської міської ради та Головного управління Держгеокадастру у Дніпровській області.

За даними слідства, державний кадастровий реєстратор відділу у м. Дніпро Головного управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області у період з січня по листопад 2019 року, використовуючи «Ключ електронний "Алмаз-1", протиправно виконав більше 800 реєстраційних дій щодо близько 500 земельних ділянок ринковою вартістю, за попередньою оцінкою, на 1,5 млрд грн.

В ОГПУ зазначають, що розслідуванням встановлено виділення земельних ділянок на померлих, а також інші факти зловживання службовим становищем посадовців Дніпровської міської ради під час виведення земельних ділянок з комунальної власності.

Також перевіряється причетність інших посадовців місцевих органів влади до незаконного відчуження комунального майна.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Головним слідчим управлінням СБУ.

 

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb