Пожежа в "Токіо Стар": в аеропорту Одеси затримали співвласника готелю

У міжнародному аеропорту Одеси увечері 15 липня затримали співвласника згорілого готелю "Токіо Стар", де у пожежі загинули дев’ятеро людей. Підозрюваний переховувався від слідства за кордоном

Про це повідомляє "УНІАН" з посиланням на джерела в місцевій прокуратурі. 

Чоловіка затримали, коли він прилетів із Риму, під час проходження відповідного контролю в летовищі. Після цього прикордонники передали співвласника готелю Сергія Дурача поліції.

"Радіо Свобода" повідомляє, що прокуратура також підтвердила факт затримання Дурача. Міру запобіжного заходу йому обиратимуть найближчим часом.

"Дурач перебував цей час у країні свого громадянства, яка не передбачає екстрадицію. Те, що він повернувся за власним бажанням, говорить про те, що він не буде переховуватись, а те, що справа передана в суд, – що Дурач не зможе вплинути на хід слідства", – заявив перший підозрюваний у справі про пожежу Вадим Чорний.

Чорний майже три місяці перебував під вартою, пізніше його відпустили під заставу, а потім – під домашній арешт. Ще двоє обвинувачених, адміністратори готелів Ірина Паровик і Оксана Єжак, також не перебувають під вартою. На початку слідства в розшук також оголошували головного інженера закладу, але інформації про нього поки немає.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb