Данилишин: весь склад правління НБУ має піти у відставку

Данилишин вважає, що весь склад колишнього правління НБУ має піти у відставку, але рішення, з ким із заступників працювати, має приймати новий глава регулятора

Про це голова Ради Національного банку України Богдан Данилишин написав на сторінці у Facebook.

"Вважаю, що весь склад колишнього правління НБУ зразка 2014-2020 років - має піти у відставку. Але з ким із заступників працювати - це справа нового глави НБУ", - написав Данилишин.

Данилишин зазначив, що зміна складу правліня НБУ створить умови для проведення необхідних змін монетарної політики для стимулювання економічного зростання через розвиток кредитування виробництва за умов забезпечення цінової і фінансової стабільності.

За його словами, практична реалізації такої монетарної політики полягає в реалізації трьох етапів. Так, голова Ради НБУ наголосив на необхідності реформування операційної системи монетарної політики НБУ для налаштування її до оптимального управління кредитними процесами, реалізації антикризових заходів під час карантину та реалізації стратегічно важливих заходів для запуску прискореного економічного зростання після повернення карантину.