Княжицький: Замість того, щоб зробити сильні громади, ми ділимо і створюємо райони з незрозумілими функціями

Народний депутат від фракції "Європейська солідарність" Микола Княжицький прокоментував плани "слуг народу" проголосувати постанову про реформу районів в Україні

Про це Княжицький написав на своїй сторінці у Facebook.

"Знову повернули постанову про райони. Кажуть, на неї є голоси. Добре, що врахували позицію багатьох протестувальників і внесли зміни у перелік тих районів, які хочуть ліквідовувати. Але все одно  залишається  відчуття абсурду від того , що відбувається", - написав Княжицький.

За його словами, головна проблема не в цій постанові, а в черговості законодавчих актів, що регулюють реформу. Постанова про ліквідацію старих і створення нових районів має прийматися тоді, коли законодавчо врегульовані всі питання щодо нових районів та визначені наслідки ліквідації старих.

Читайте також: На вимогу "Європейської солідарності" з порядку денного Ради зняли постанову про реформу районів, - Княжицький

"Що робити суддям Богуславського районного суду після ліквідації Богуславського району? Як розмежовуються повноваження між обласними, районними, міськими і сільськими радами? Питання фінансування, місцевих бюджетів і місцевих податків. Що робити, якщо основні підприємства, за рахунок яких жив район, переносяться до іншого району? А куди сплачувати місцеві податки взагалі?", - пише народний депутат.

Княжицький вважає, що міста, які є обласними центрами, потрібно прирівняти до районів.

"Замість того, щоб зробити сильні громади, ми ділимо і створюємо райони з незрозумілими функціями. А все через те, що немає когось, хто б відповідав за ефективне завершення адміністративно-територіальної реформи", - сказав Княжицький.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb