Кислиця: ООН має розглядати сексуальне насильство як окремий критерій для введення санкцій

Україна висловила позицію щодо необхідності запровадження санкцій ООН за злочини сексуального характеру, у першу чергу в зонах збройних конфліктів та на окупованих територіях

Про це заявив у п'ятницю постійний представник України при ООН Сергій Кислиця під час виступу на відкритих дебатах РБ ООН щодо сексуального насильства в конфліктах, повідомляє Укрінформ.

"ООН має розглядати сексуальне насильство як окремий критерій для введення санкцій та запровадження цільових заходів", - наголосив Кислиця.

Він назвав "критично важливою" необхідність контролювати виконання резолюцій Генасамблеї ООН про ситуацію з правами людини в зонах збройних конфліктів та на окупованих територіях, а також відображати все в офіційних звітах. Це стосується, насамперед, триваючої агресії Росії проти України.

"Мені прикро, що в останній тематичній доповіді генерального секретаря не були відображені злочини сексуального характеру в рамках російсько-українського збройного конфлікту", - зазначив Кислиця.

За його словами, український уряд докладає зусиль для досягнення гендерної рівності та посилення ролі жінок.

Іншим пріоритетом, є надання необхідної допомоги та реінтеграція жінок, постраждалих від міжнародного конфлікту на території України, - додав Кислиця.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb