На Львівщині схопили турків, які організували канал нелегальної міграції до ЄС

Співробітники Львівського Управління блокували канал нелегальної міграції до Євросоюзу, який організували громадяни Туреччини

Оперативники спецслужби затримали трьох громадян Сирії під час спроби нелегально перетнути державний кордон біля КПП "Краківець", - повідомляють на сторінці Управління СБУ у Львівській області у Facebook, пише Епресо.Захід.

У прокуратурі області уточнили, що йдеться про сестру, брата та їхнього кузена зі Сирійської Арабської Республіки, які через українсько-польський кордон прямували у країни Західної Європи.

Під час затримання порушників кордону – громадян Сирії, джерело: СБУ

"Перетнути кордон із сусідньою Польщею порушники намагались у лісомасиві села Буців на Мостищині, де їх уночі, 17 липня 2020 року, було затримано", - повідомляють прокурори.

У той же час в селищі Рудно Львівської області співробітники СБУ затримали організаторів каналу — трьох громадян Туреччини. Затримання відбулося на на території однієї із АЗС, розташованої обабіч дороги, що веде до державного кордону України із Польщею.

СБУ взяла організаторів каналу нелегальної міграції до країн ЄС, джерело: СБУ

За даними слідства, за незаконний перетин українсько-польського кордону іноземець вимагав із кожного "подорожувальника" по 3 тисячі євро.

Щодо організаторів вирішується питання про затримання в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу та повідомлення про підозру за ч.3 ст. 332 Кримінального кодексу України тривають слідчі дії.

Заходи з протидії нелегального переправлення людей через державний кордон проводились оперативниками Львівського УСБУ у взаємодії з УОРД ЗРУ ДПС України та Мостиським прикордонним загоном за процесуального керівництва прокуратури Львівської області.