Нацполіція розслідує самовільне будівництво скандального ТРЦ на Борщагівці

Про це журналістам ШУСТРОВА LIVE повідомили в Нацполіції у відповідь на інформаційний запит

Кримінальне провадження відкрито ще у серпні 2016 року за двома статтями Кримінального кодексу: ст. 356 (самоправство) та ч.3 ст.197-1 (самовільне будівництво будівель або споруд на самовільно зайнятій земельній ділянці).

Нагадаємо, на проспекті Курбаса, 20 у Києві будують ТРЦ, захопивши смугу руху автомобілів. За планом там має відбуватися реконструкція кінцевої зупинки швидкісного трамваю. Фактично — будується 90 тисяч квадратних метрів комерційної площі: понад 300 магазинів, зони відпочинку, бари та ресторани, кінотеатр та інше. Здача центру планується вже наступного року.


Замовником будівництва торгівельного центру є ТОВ “Фаворит-поліс” та комунальне підприємство “Київпастранс”.“Фаворит-поліс” - компанія, заснована у 1994 році як така, що займається роздрібною торгівлею продуктів харчування. Інвестор будівництва - ТОВ “Спецстройстандарт”, що належить Якову Бассу, батьку Дениса Басса, замголови Київської міської державної адміністрації за часів Леоніда Черновецького, та успішному київському адвокату і власнику адвокатської контори Сергію Турчінову через його Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд “Фенікс”.

Турчінов є бізнес-партнером народного депутата від партії “Опозиційна платформа — За життя” та “сірого кардиналу” столиці Вадима Столара. Разом вони є власниками кількох спільних компаній. Помічники та підлеглі Вадима Столара були засновниками або власниками компаній, що наразі є у власності Сергія Турчінова.

Детальніше дивіться у розслідуванні журналістів ШУСТРОВА LIVE.