Протестувальники розблокували трасу Львів-Ужгород

На п'ятий день мешканці Старосамбірського району, троє з яких вдалися до голодування через погану дорогу, дійшли з владою порозуміння

Про це повідомляє кореспондент Еспресо-Захід.

У п'ятницю, 17 липня, мешканці Старосамбірського району припинили голодування та блокування траси Львів-Ужгород. Протест тривав п'ять днів. Його основною вимогою був ремонт 17 км місцевої дороги Мшанець-Стрілки. 

Рішення припинити блокування траси і голодування учасники акції протесту прийняли після зустрічі з керівництвом області, де дійшли порозуміння. Обласна влада, зокрема заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Юрій Бучко, пообіцяла продовжити ремонт частини дороги 3,7 км та підготуватися до ремонту решту 13 км.

"Діалог та співпраця значно дієвіші, ніж протести, тому ми відгукнулися сьогодні на прохання громади про зустріч. Ми домовились з громадою про те, що департамент дорожнього господарства зобов'язується не пізніше серпня цього року продовжити проведення робіт з поточного ремонту автомобільної дороги загальною протяжністю близько 3,7 км. На цій ділянці буде асфальтована дорога", - заявив Юрій Бучко.

На іншу частину дороги протяжністю більше 12 км оголосять тендер та визначать виконавця доріг. Після виділення коштів із Державного дорожнього фонду розпочнеться ремонт довшої ділянки.

Своєю чергою голова ЛОДА Максим Козицький повідомив, що департамент дорожнього господарства ЛОДА продовжить поточний ремонт 3,7-кілометрового відрізку не пізніше ніж 1 серпня. Про це, за словами Козицького, домовилися під час зустрічі з протестувальниками. Старосамбірська райрада повинна передбачити 100 тис. грн для здійснення процедури закупівлі, щоб можна було підготуватися до початку ремонту 12,9-кілометрової ділянки.

"Якщо отримаємо дофінансування з держбюджету, зможемо розпочати там роботи ще цього року", - розповів Максим Козицький.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb