Судді Вовку, ще 6 суддям і керівнику Держсудадміністрації оголосили підозри в створенні злочинної організації та захопленні влади

Національне антикорупційне бюро оголосило підозри 7 суддям Окружного адмінсуду Києва

Про це повідомила пресслужба НАБУ у Twitter.

"17 липня 2020 року детективи НАБУ повідомили про підозру голові ОАСК, його заступнику та ще 5 суддям цього суду, а також голові ДСА. Триває процес вручення підозр ще 4 особам", - йдеться у повідомленні.

Подробиці повідомив головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов.

"НАБУ прямо в ці хвилини оголосило підозри голові Окружного адміністративного суду Павло Вовку, заступнику голови суду Євгену Аблову, п'яти іншим суддям, а також керівнику Державної судової адміністрації Зиновію Холоднюку", - написав він.

Бутусов повідомив, що вони не будуть затримані на місці, оскільки є спецсуб'єктами, але таке рішення може прийняти Антикорупційний суд.

"Їм закидають створення злочинної організації та захоплення влади. Підозри побудовані на вивченні записів розмов в кабінеті Вовка, частина яких була опублікована в 2019-му році на прес-конференції. Там на записах Вовк обговорює, як він збирається тиснути з допомогою судових рішень на різні органи влади, щоб отримувати потрібні собі рішення", - написав журналіст.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb