Золочівський замок занурився у “Реалістичний абстракціонізм”

Тут відкрили виставку живопису Ігоря Мікули

У Золочівському замку відкрили виставку живопису львівського художника, викладача кафедри академічного живопису Львівської національної академії мистецтв Ігоря Мікули.

Про це повідомляє кореспондентка “Еспресо-Захід”.

Як сказав на відкритті  заступник директора Львівської галереї мистецтв Зеновій Мазурик, ми живемо зараз у дуже непрості часи, коли не знаємо, що нас очікує. Але саме тепер, як ніколи, варто ставити собі запитання, хто я і для чого. “Мистецтво - це спосіб втишити людину, сповільнити її біг, змусити замислитися, хто вона і які цінності, можливо, при тому бігу втрачає, - акцентував Зеновій Мазурик. - Це можливість висловитися і відчути відгук. В Ігоря Мікули це виходить дуже добре і без фальшу”.

Уродженець Львова, в минулому вихованець тоді ще Львівського державного інституту прикладного та декоративного мистецтва, а нині член Національної спілки художників України Ігор Мікула не є тусовочним чоловіком, що здобуває собі популярність екстравагантним виглядом, поводженням чи взаєминами на “коротку ногу” з пресою та критиками мистецтва. А тим не менше це не зашкодило йому у 2012-му році увійти до 20 переможців-фіналістів конкурсу SосіаІ Network Агt Соmpetition. ( До слова, виставка робіт переможців відбулася в галереї “Агt Реорlе” в Сан-Франциско, а також галереї “Silvana” в Лос-Анджелесі, США). Розробивши власну суто українську систему образно-настроєвих символів, створивши єдиний синтетичний сучасний стиль під назвою “Еко-світ-АРТ”, який дозволяє поглиблено вивчати природу, Ігор Мікула і в рамках виставки “Реалістичний абстракціонізм” у Золочівському замку – у представлених в експозиції понад чотирьох десятках живописних робіт акцентує: українська земля—це справжній рай, і для творчості також, тільки треба вміти то оцінити і тим скористатися. 

“Я не деформую натуру, але додаю до неї щось інакше, і тоді зображене стає динамічним і ставить нові завдання та відкриває нові обрії”, - каже художник.

Експозицію “Реалістичний абстракціонізм” можна буде оглядати у Золочівському замку до кінця серпня.