У Нанті загасили пожежу в готичному соборі XV століття

У французькому місті Нант пожежники впоралися із вогнем у соборі Святих Петра і Павла, який було збудовано у XV столітті

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

У соборі повністю знищений великий орган і порушена міцність будівлі, згоріла значна частина внутрішнього оздоблення храму XV століття.

У Нант через пожежу прибув прем'єрміністр Франції Жан Кастекс у супроводі міністра культури Розлін Башло і глави МВС Жеральда Дарманена.

Прем'єр віддав належне самовідданості та професіоналізму пожежників, які працювали з "чудовою ефективністю". Він також висловив солідарність нації жителям Нанта і місцевій католицькій спільноті. Кастекс висловився за якнайшвидше відновлення собору і пообіцяв, що держава візьме в цьому участь.

Сильна пожежа виникла в суботу вранці в готичному соборі XV століття Святих Петра і Павла в Нанті. У боротьбі з ним брали участь близько сотні пожежників.

Прокуратура Нанта почала розслідування за підозрою в навмисному підпалі собору Святих Петра і Павла.

Причиною для цього послужило те, що було виявлено три осередки загоряння - один виник на рівні повністю знищеного головного органу, два інших - з боку нефа.

"На даній стадії розслідування розпочате в зв'язку з умисним підпалом. Але робити висновки поки рано, оскільки ще належить зробити багато слідчих дій, які зможуть принести нові факти", - заявив прокурор Нанта П'єр Сеннес.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb