На Львівщині вшанували вояків, полеглих у липні 1944 року у Бродівській битві

Відбулося перепоховання знайдених недавно останків вояків Першої української дивізії "Галичина"

Про це повідомляє кореспондент Еспресо.Захід.

Сьогодні, 19 липня, в с. Червоне Золочівського району Львівської області, на території військового кладовища відбулися заходи із вшанування пам’яті українських вояків, військовиків інших національностей, полеглих у липні 1944 року під час Другої світової війни у "Бродівському оточенні".

Відбулися церемонія покладання квітів до символічних таблиць біля каплиці, проведення чину панахиди за військовиками, які полягли на полі бою під час "Бродівського оточення", а також перепоховання віднайдених останків воїнів Першої української дивізії "Галичина".

Перепоховання останків воїнів Першгої Української дивізії "Галичина", які загинули у Бродівській битві

Довідка

Битва під Бродами — відбулася з 13 по 22 липня 1944 біля міста Броди Львівської області між 13-м корпусом 4-ї танкової армії Вермахту, до складу якого входила 14-та гренадерська дивізія зброї СС "Галичина" (Перша українська дивізія "Галичина"), та радянськими військами 1-го Українського фронту.

Після бою під Бродами радянські війська перейшли в наступ на Львів. За даними радянських джерел, у бою під Бродами загинуло близько 38 тис. німецьких солдатів і близько 3-4 тисяч українських вояків, іще близько 17 тис. німців здалися у полон. Разом із солдатами, до полону потрапили генерали Гауфе, Ліндеман і Недтвіг.

Після Бродівської битви частина дивізійників "Галичини" поповнила лави УПА, яка вела бойові дії на два фронти — проти німецьких і проти радянських військ. У лавах УПА боролися і загинули багато бійців Дивізії "Галичина".

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb