Доступні кредити: банки видали понад 1,7 млрд грн у рамках держпрограми

Станом на 20 липня банки видали понад 1,7 млрд грн за державною програмою "Доступні кредити 5-7-9%"

Про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів.

Згідно з повідомленням, станом на 20 липня 2020 року, видано 1250 кредитів на загальну суму 1,775 млрд грн.

При цьому зазначається, що за останній тиждень у рамках державної програми уповноважені банки уклали 110 нових угод на загальну суму 324 млн грн.

За даними відомства, найбільше активізують програму угоди в частині рефінансування раніше наданих кредитів.

"Портфель рефінансованих кредитів вже перевищив мільярд гривень  і продовжує зростати. Сума заявок на рефінансування склала 5,6 мільярда гривень з моменту запуску цього антикризового продукту", - зазначили у пресслужбі.

У Мінфіні також додали, що попит підприємців на інвестиційні кредити, з яких починалася програма, залишається високим. Так, загальна сума заявок на інвестиційні кредити склала 4,8 млрд грн. При цьому портфель наданих кредитів в рамках цього продукту сягнув вже 687,4 млн грн.

Зазначається, що кожен другий кредит на умовах програми "Доступні кредити 5-7-9%" отримують підприємства, які працюють у сільському господарстві. 14% виданих позик припадає на підприємців зайнятих в переробній промисловості. І 12% - бізнес в оптовій та роздрібній торгівлі.

За даними Мінфіну, у регіональному розрізі програми найактивнішими поки що є підприємці Харківської, Київської та Сумської області. Практично кожен десятий підприємець, який отримав кредит за умовами програми «Доступні кредити 5-7-9%», має або Харківську, або Київську, або Сумську прописку.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb