Комітет Ради рекомендував ухвалити проєкт закону про підтримку "зеленої" енергетики

Комітет Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг рекомендував парламенту ухвалити у другому читанні і в цілому проєкт закону №3658 "Про внесення змін у деякі закони України стосовно удосконалення умов підтримки виробництва електричної енергії з альтернативних джерел енергії"

Відповідне рішення було прийнято на засіданні комітету Верховної ради з питань енергетики і ЖКГ, повідомляє Бізнес Цензор.

"Рекомендувати із врахуванням підтриманих комітетом пропозицій у другому читанні і в цілому з техніко-юридичними правками", - цитує видання слова голови комітету Андрія Геруса.

При цьому зазначається, що комітет не підтримав переважну більшість з 1281 правки, поданих до проєкту закону.

Згідно з пояснювальною запискою до проєкту закону, документ передбачає зниження "зеленого" тарифу. Згідно з прогнозом, прийняття проєкту закону дозволить зменшити сумарний обсяг виплат за "зеленим" тарифом на понад 2 млрд євро та вдвічі знизити прогнозований обсяг обмежень виробництва електроенергії об'єктами відновлюваної енергетики та атомними електростанціями. Крім того, вказаний проєкт закону дозволить зменшити прогнозований дефіцит кошторису держпідприємства "Гарантований покупець" на понад 6,4 млрд грн щорічно.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb