Новий спалах коронавірусу в Китаї: вогнище зараження зафіксовано в регіоні, де знаходяться табори для уйгурів

Число інфікованих коронавірусом у Китаї продовжує зростати, за минулу добу зафіксували 22 нові випадки

Як повідомляє Al Jazeera, найбільший осередок зараження зафіксовано в місті Урумчі в Синьцзян-Уйгурському автономному районі.

Станом на понеділок, 20 липня, коронавірус підтвердили у 47 жителів Урумчі, з них 17 - за останню добу.

Всього в Китаї виявили 83 682 випадки зараження COVID-19, в тому числі 4634 людини померли.

Владі КНР вдавалося стримувати поширення коронавірусу до спалаху в Урумчі, де проживають в основному мусульмани-уйгури і інші тюркські меншини. Регіон знаходиться під жорстким державним контролем.

Через спалах коронавірусу влада скасувала всі авіарейси в Урумчі, а також призупинила роботу метрополітену та автобусів.

Деякі жителі міста в соцмережах повідомляли, що їм наказали не залишати свої будинки. Всі житлові райони міста Урумчі перевели в "режим воєнного часу".

До того ж, правозахисники побоюються спалаху коронавірусу в так званих "таборах перевиховання", де утримують близько 1,8 млн уйгурів.

Уйгури - мусульмани тюркського походження, які проживають на північному заході Китаю. З 2018 року в ЗМІ почали з’являтися доповіді про переслідування цієї етнічної групи з боку китайської влади.

За оцінками правозахисних організацій, в провінції Сіньцзян понад мільйон уйгурів і представників інших мусульманських меншин перебувають у так званих "таборах для перевиховання", де їх примушують відмовитися від їхньої релігії, культури та мови.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb