Окупанти обстріляли Об'єднані сили із важкої артилерії, але після відповіді втратили 7 бойовиків

У неділю, 19 липня, російські війська на Донбасі 17 разів обстріляли українські позиції, у тому числі із заборонених Мінськими домовленостями 152-мм і 122-мм артилерійських систем та 120-мм і 82-мм мінометів

Про це повідомляє у Facebook пресцентр штабу Операції об'єднаних сил.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" по захисниках Луганського окупанти 5 разів відкривали вогонь із 152-мм і 122-мм артилерійських систем, 120-мм і 82-мм мінометів, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів.

Артилерійські системи калібру 122 мм і 120-мм міномети загарбники також застосували неподалік Причепилівки.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник чотири рази обстріляв українських захисників біля Водяного. На цій ділянці фронту ворог використовував гранатомети різних систем, кулемети та стрілецьку зброю. Поблизу Старогнатівки та Лебединського по опорних пунктах Об'єднаних сил окупанти задіяли великокаліберні кулемети, по українських військових біля Талаківки росіяни неодноразово стріляли з ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї.

Один обстріл із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї зафіксовано у передмісті Авдіївки.

Втрат серед українських захисників унаслідок ворожих обстрілів не зафіксовано.

Об’єднані сили відповіли на провокації окупантів вогнем. За даними розвідки, 19 липня загарбники втратили 7 бойовиків: одного - загиблим, шістьох - пораненими.

Від початку доби 20 липня війська РФ 2 рази порушили режим припинення вогню.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" по українських позиціях біля Миронівського агресор використав 122-мм артилерійські системи та 120-мм міномети.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник з ручних протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів обстріляв захисників Мар’їнки.

Втрат серед українських військових унаслідок цих обстрілів також не зафіксовано.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb