У Львові відкриють виставку сакрального малярства Уляни Томкевич

Від завтра й до 16 серпня в Галереї сучасного сакрального мистецтва “ICONART” у Львові запрацює виставка сакрального малярства “Чудо” львівської художниці Уляни Томкевич

Про це інформує кореспондентка "Еспресо.Захід".

"Робота над іконою – це своєрідна розмова з Богом і самим собою, – стверджує  випускниця Львівської національної академії мистецтв, членкиня Української спілки іконописців, учасниця регіональних та міжнародних виставок та пленерів Уляна Томкевич. – Тиха молитва, що дає відчуття внутрішнього СПОКОЮ та гармонії. Це час переосмислення Біблійних текстів і Заповідей у контексті сучасного життя людини, адже Біблія є поза межами часу. Для мене Бог – це, перш за все, Любов і Милосердя. І саме щоденна праця над іконами допомагає сприймати світ крізь призму цього усвідомлення".

Торік у жовтні Уляни Томкевич вже презентувала своє сакральне мистецтво в цій самій галереї. Щоправда, всі представлені 12 робіт її експозиції "Міріам. Мати" стосувалися тоді теми материнства. Постійно шукаючи баланс між класичною українською іконою візантійського стилю та сучасною, художниця переконана: люди нового часу потребують нової ікони, і митці мають замислюватися над тим, щоб дати їм це.