ЗСУ прийняли на озброєння бойову машину "Дозор"

За результатами державних випробувань та підконтрольної експлуатації тактичну бойову колісну машину "Дозор-Б" прийнято на озброєння Збройними силами

Про це повідомляє пресслужба Укроборонпрому.

"Дозор-Б" розроблено фахівцями "Харківського конструкторського бюро з машинобудування ім. О.О. Морозова", що входить до складу "Укроборонпрому".

Тактична бойова колісна машина "Дозор-Б"" – повнопривідна броньована машина з колісною формулою 4х4. Створена, як багатоцільовий захищений транспортний засіб для перевезення особового складу, озброєння та військового обладнання масою до 2 тон.

Машина призначена для використання в підрозділах сухопутних військ, військової поліції, розвідувальних та тилових підрозділах. В залежності від призначення передбачається різне виконання при виробництві: бронетранспортер, санітарна, командно-штабна, розвідувально-дозорна та інші спеціальні машини.

У червні 2016 року фахівці Львівського бронетанкового заводу виготовили першу партію з 10 одиниць машин "Дозор-Б" та передали їх до ЗСУ.

Після цього харківські конструктори доопрацьовували технічні характеристики машини. Останні зміни до конструкторської документації внесли у 2020 році.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb