Доказів шкідливості немає: Зеленський відповів на петицію про заборону 5G

В офісі президента Володимира Зеленського відповіли на петицію "Заборонити впровадження 5G через вкрай негативне його впливання на здоров'я!", що набрала необхідні для розгляду 25 тис. підписів

Відповідь оприлюднено на сайті президента.

У Зеленського розповіли про рекомендації Міжнародної комісії із захисту від неіонізуючого випромінювання щодо встановлення граничних норм впливу електромагнітних полів на населення, оновлені в 2020 році, а також про рекомендації Ради Європи та Європейського парламенту і наголосили, що свідчень шкідливості зв'язку 5G на сьогодні не існує.

У президента також зазначили, що 5G не причетний до розповсюдження коронавірусу COVID-19.

"Відсутні будь-які докази, що підтверджують сприяння 5G у розповсюдженні COVID-19 або будь-якої іншої хвороби чи інфекції. На момент появи COVID-19 переважна більшість країн не мала, і на цей час не має мереж 5G. Отже, вони навіть теоретично не могли сприяти розповсюдженню COVID-19", - йдеться у відповіді.

В ОПУ пояснили, що 5G є лише наступним етапом розвитку цього типу зв'язку.

"Необхідно зазначити, що 5G є технологічним розвитком попередніх стандартів, зокрема 4G, а той зі свого боку 3G та 2G, які упродовж декількох десятків років довели свою безпечність і з погляду впливу випромінювання, і зважаючи на розповсюдження будь-якої іншої хвороби чи інфекції, у тому числі COVID-19", - пояснили в ОПУ.

З приводу запровадження 5G Зеленський звернувся до голови уряду та Нацкомісії у сфері зв’язку та інформатизації щодо інформування населення.

"З огляду на зазначене я звернувся до Прем’єр-міністра України та Голови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації, з пропозицією забезпечити ґрунтовне опрацювання цієї петиції, вжити заходів, спрямованих на комплексне вирішення порушеного питання, та інформувати населення нашої країни щодо впливу мобільних технологій (4G, 5G) на здоров’я людей", - підсумував президент.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb