Мінекономіки надасть фермерським господарствам кредитів на 67 млн грн у рамках держпрограми

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства оголосило конкурс за бюджетною програмою "Надання кредитів фермерським господарствам"

Про це повідомила пресслужба Міністерства економіки, торгівлі та сільського господарства.

Згідно з повідомленням, Мінекономіки відкрило конкурс за бюджетною програмою "Надання кредитів фермерським господарствам", яка реалізується через Український державний фонд підтримки фермерських господарств. 

Зазначається, що за цим напрямом у 2020 році передбачено спрямувати 67 млн грн зі спеціального фонду держбюджету. 

"Переможці конкурсу отримують фінансову підтримку на поворотній основі у розмірі, що не перевищує 500 тис. грн на одне фермерське господарство, із забезпеченням зобов'язання щодо повернення бюджетних коштів на строк до 5 років", - сказано у повідомленні.

У пресслужбі додали, що до участі в конкурсі допускаються всі фермерські господарства, крім тих, які мають заборгованість перед Укрдержфондом та його регіональними відділеннями, яких визнано банкрутами, щодо яких порушено справу про банкрутство, а також які перебувають у стадії ліквідації. Претендувати на кошти за програмою також не можуть фермерські господарства, у яких виявлено факти незаконного одержання чи нецільового використання бюджетних коштів.

За інформацією відомства, заявки та документи для участі в конкурсі приймаються до 19 серпня.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb