Швейцарія виділить Україні 108 млн франків на гуманітарну і технічну допомогу

У рамках програми співробітництва з Україною на 2020-2023 роки Швейцарія виділить 108 млн франків на гуманітарну і технічну допомогу

Про це повідомила пресслужба Офісу президента за підсумками переговорів президента України Володимира Зеленського з президентом Швейцарської Конфедерації Симонеттою Соммаругою у Києві.

"Для реалізації Швейцарської програми співробітництва з Україною на 2020-2023 роки передбачається виділення 108 млн швейцарських франків на гуманітарну та технічну допомогу", - йдеться у повідомленні.

За словами Зеленського, сторони домовились розвивати ті напрями співпраці, що становлять взаємний інтерес для обох країн. Їх визначає підписаний Меморандум про партнерство щодо двосторонніх відносин.

Володимир Зеленський зазначив, що під час переговорів багато уваги було приділено питанню миру на Донбасі.

"Про ті кроки (говорили. - ред.), які Україна спільно з партнерами робить для його настання. Дякую Швейцарії за чітку та послідовну підтримку нашого державного суверенітету та збереження обмежувальних заходів щодо Російської Федерації до моменту відновлення територіальної цілісності України», – наголосив Президент України.

Зазначається, що Зеленський також подякував Швейцарії за надання гуманітарної допомоги українцям, які постраждали унаслідок війни на Донбасі. Також, за словами президента, уряд Швейцарської Конфедерації готовий активно допомагати українцям Донбасу, зокрема в забезпеченні питною водою, шляхом модернізації інфраструктурних проектів.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb